Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά (της Θεώνης)





Πήρα 2 φιλέτα μπακαλιάρου και αφού τα ξεπαγωσα τους έβγαλα την πέτσα και τους άλλαζα νερό για 2 μέρες για να ξαλμυριστουν.σημερα έκανα κουρκούτι με 130 γρ αλεύρι που φουσκώνει,λίγη ζάχαρη,λίγο αλάτι ,μισό κουτάκι μπύρα και λίγο ούζο,τα βούτηξα μέσα και τα τηγανισα .και την σκορδαλιά την έφτιαξα με 250 γρ ψωμί μουλιασμένο ,μισή κούπα λάδι,1/3 κούπα ξύδι ,6 σκελίδες σκόρδο,μια κούπα καρύδια ,αλάτι και πιπέρι,όλα μαζί τα έβαλα στο μουλάρι και σε 5 λεπτά...έτοιμη! Τα παντζάρια τα έβρασα με τα φύλλα τους κι έριξα από πάνω λάδι ,ξύδι και σκόρδο.

Αν θέλεις να δεις κι άλλες συνταγές από την Θεώνη:
ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου