Υλικά
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
600 μλ χλιαρό νερό
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 κουτ.σουπας ζάχαρη
1 κουτ.σουπας αλάτι.
1 φλ.καφε ελαιολαδο
Εκτέλεση
Μέσα στο χλιαρό νερό ρίχνουμε την μαγιά ,το αλάτι και την ζάχαρη και ανακατευουμε καλά,έπειτα ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμωνουμε κυκλικά μετά από 5 λεπτά ζύμωμα ρίχνουμε το λάδι κι εξακολουθούμε το ζύμωμα για αλλά 5 λεπτά και τέλος δίνουμε σχήμα καρβελιου.τοποθετουμε το καρβελακι μας στην γάστρα ( την έχουμε αλοιψει με ελαιόλαδο) και την βάζουμε στον φούρνο κλειστή στους 50 βαθμούς στις αντιστάσεις για 1 ώρα και μετά για 50 ' στους 200 βαθμούς και στο τέλος για 15 ' στους 200 βαθμούς αλλά χωρίς καπάκι για να ροδισει.
Αν θέλεις να δεις κι άλλες συνταγές από την Θεώνη:
ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου