Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Αγριογούρουνο στην Κατσαρόλα (της Σόφης Μπουρινάρη)



Υλικά:
Αγριογούρουνο
Ελαιόλαδο
Κόκκινο κρασί
Ξύδι βαλσαμικο
Φρέσκια τομάτα
Μπαχάρι
Δάφνη
Φλούδα πορτοκάλι
Αλάτι
Πιπέρι


Εκτέλεση:
 Εχω βαλει απο εχθες το κρεας σε ξυδι και αλατι...αλλαζα ταχτικα τα νερα του...για να φυγει το αιμα και η μυρωδια του...σημερα το εκοψα κομματια καθαρισα το λιπος...το επλυνα καλα...το ταμποναρισα με χαρτί και το περασα απο αλευρι....Εβαλα μισο φλυτζανι λαδι να ζεσταθει και το ροδισα απο ολες τις πλευρες....προσθεσα ενα φλυτζανι κοκκινο κρασι ξηρο...λιγο ξυδι Βαλσαμικο και το αφησα να εξατμιστει για 5 λεπτα...προσθεσα φρεσκια ντοματα , μπαχαρι, φυλλα δαφνης, και φλουδα απο πορτοκαλι...χαμηλωσα την φωτια για 2 ωρες..προς το τελος προσθεσα λιγο αλατι και φρεσκο πιπερι...εαν χρειαστει στην διαρκεια του βρασιματος προσθετω ενα ποτηρι ζεστο νερο.


Αν θέλεις να δεις κι άλλες συνταγές από την Σόφη Μπουρινάρη:
ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου