Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Σούπα Μοσχάρι Αυγολέμονο (του Νίκου Δαμιανού)

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία. Σούπα Μοσχάρι Αυγολέμονο
























Υλικά:
πατάτες, 
σέλινο, 
καρότα,
κρεμμύδι. 
μοσχαράκι
ρύζι
λεμόνι
αυγό

Εκτέλεση:
Βράζω πρώτα το κρέας για 20 λεπτά και το ξαφριζω.. στο ίδιο νερό προσθέτω κομμένες πατάτες, αλάτι, σέλινο, κρεμμύδια μικρά ολόκληρα, καρότα κομμένα στο χέρι στα 3, και κλείνω το καπάκι της χύτρας. μετά 25 λεπτά σε χαμηλη φωτια πάντα, την ανοίγω και αφαιρώ τα πάντα, αφήνοντας μόνο το ζωμό.. βάζω ένα φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι. μόλις γίνει το ρύζι, προσθέτω 1 αυγό καλά χτυπημένο με 3 στιμενα λεμονια.. Σιγά σιγά όμως μην σας γίνει ομελέτα ε?
Σερβίρω σε μπολ με λίγο πιπέρι και ντακακια χαρουπιου.


Αν θέλεις να δεις κι άλλες συνταγές από τον Νίκο Δαμιανό:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου