Μιλφέιγ
Κρέμα Γιώτης βανίλια
κριμ κράκερς
γάλα
σαντιγί
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Κρέμα Γιώτης βανίλια, αυτή που τη βράζουμε, όχι στιγμής. Τη φτιάχνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της και μετά στρώνουμε σ' ένα πυρέξ μπισκότα κριμ- κράκερς, βουτηγμένα για δευτερόλεπτα στο γάλα. Από πάνω, τη μισή κρέμα. Από πάνω πάλι μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα. Από πάνω η υπόλοιπη κρέμα. Προαιρετικά, όταν αυτό κρυώσει καλά, μια στρώση σαντιγί, όποια συνηθίζουμε να φτιάχνουμε, που αν επιλέξουμε να τη βάλουμε, πρέπει στην πρώτη στρώση κρέμας Γιώτης, που βάλαμε, να έχουμε βάλει τη μεγαλύτερη ποσότητά της, ώστε η 2η στρώση της μαζί με τη σαντιγί, να έχει ομοιόμορφο πάχος με την πρώτη στρώση. Για το τέλος, θρυμματίζουμε σ' ένα γουδάκι ή σε μούλτι μπισκότα κριμ- κράκερς, και τα ανακατεύουμε με ζάχαρη άχνη (ποσότητα ανάλογα με τα γούστα), και μ' αυτά καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού. Στο ψυγείο, για μερικές ώρες.
Αν θέλεις να δεις κι άλλες συνταγές από την Βελμά Γεωργία:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου