Χαλβάς
Υλικά:
1 κούπα λάδι (μισό ηλιέλαιο, μισό ελαιόλαδο),
2 κούπες ζάχαρη μαζί με μέλι,
4 κούπες νερό με 2 στυμμένα πορτοκάλια μέσα (το έκανα σιρόπι με φλούδες λεμονιού),
1 πακέτο σιμιγδάλι χοντρό,
2 κουταλιές σούπας κανέλα (και μέσα και από πάνω),
2 βανίλιες
2 κούπες ζάχαρη μαζί με μέλι,
4 κούπες νερό με 2 στυμμένα πορτοκάλια μέσα (το έκανα σιρόπι με φλούδες λεμονιού),
1 πακέτο σιμιγδάλι χοντρό,
2 κουταλιές σούπας κανέλα (και μέσα και από πάνω),
2 βανίλιες
Εκτέλεση:
βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το φέρνουμε βόλτες μέχρι να πάρει χρώμα, έχουμε έτοιμο το σιρόπι βρασμένο και ρίχνουμε σιρόπι λίγο λίγο στην κατσαρόλα μέχρι να το πάρει όλο, μετά το βάζουμε σε μία φόρμα
Αν θέλεις να δεις κι άλλες συνταγές από την Γεωργία Σταυροπούλου Τσαρνά:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου