Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο
Υλικά:
1300 ml. γάλα φρεσκο Πλήρες
30 γρ. Βούτυρο
150 ml. χυμό πορτοκαλιού
110 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
30 γρ. κόρν φλάουρ
200 γρ. ζάχαρη
4 αυγά + 1 κρόκο
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό από το πορτοκάλι, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το κόρν φλάουρ, τ’ αυγά, τη βανίλια και το ξύσμα. Με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και προσθέτουμε το γάλα χλιαρό.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε συχνά και προς το τέλος συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το μισό βούτυρο, ανακατεύοντας να ομογενοποιηθεί στην κρέμα.
Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε μέσα την κρέμα.
Σ” ένα μπωλ χτυπάμε τον κρόκο με 2 κουταλιές της σούπας νερό και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, περιχύνουμε τη γαλατόπιτα και ψήνουμε για 45’ στους 180ο.
Αφήνουμε τη γαλατόπιτα να κρυώσει και τη σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ενώ αργότερα τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Σημειώσεις για τη συνταγή αν τα πορτοκάλια είναι γλυκά μειώνουμε ακόμη περισσότερο τη ζάχαρη
Το χυμό του πορτοκαλιού τον «περνάμε» από σίτα
Μπορούμε ν΄αρωματίσουμε και με ξύσμα λεμονιού
Αν θέλουμε την κρέμα αυτή τη χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε και γαλατόπιτα με φύλλο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου