Ρεβυθάδα
Υλικά:
Ρεβύθια
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ΚαρότοΠατάτα
Κόκκινο πιπέρι
Ζάχαρη
Τριμμένη τομάτα
αλάτι
λίγη ζάχαρη
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Όταν κάνω κόκκινη τη ρεβυθάδα (με ντομάτα δηλαδή), την μαγειρεύω ακριβώς όπως την
φασολάδα :
Μουσκεύω απο βραδίς τα ρεβύθια.
Την άλλη μέρα τους δίνω μια βράση, πετώ το νερό, βάζω καινούριο ζεστό, ψιλοκόβω ένα ξερό κρεμμύδι, ένα καρότο, μια μικρή παυατουλα, κόκκινο γλυκό πιπέρι, ελάχιστη ζαχαρίτσα και βράζω μέχρι να μαλακώσουν.
Τότε προσθέτω την τριμμένη ντομάτα, αλάτι, μαύρο πιπέρι, ρίγανη, λίγο μα'ι'ντανό, λίγο δυόσμο, λίγο λάδι (όταν σερβίρω, προσθέτω ωμό στο πιάτο) και τα βράζω μέχρι να χυλώσουν.
Αν θέλεις να δεις κι άλλες συνταγές από την Μαρία Ν. Κίτσου:
ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου