Ζαμπονοτυρόπιτα
Υλικα:
1πακετο φύλλο σφολιάτας,
700γρ. Κασερι τριμμένο ,
300γρ.εμενταλ τριμμένο ,
10 φετες ζαμπον σε τετραγωνάκια,
4αυγα,
1ποτηρι γάλα φρέσκο,
λίγο ελαιολαδο
Εκτελεση:
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα. Αναμιγνύουμε το ζαμπον,το τυρί και τα αυγα και το γάλα και το αφήνουμε στην άκρη. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε σε αυτό το ένα φύλλο σφολιατα ώστε να καλυφθεί ο πυθμένας και 1-2 πόντοι από τα πλαϊνά τοιχώματα. Απλώνουμε το μίγμα του τυριού ώστε να είναι ομοιόμορφο σε όλο το ταψί και από πάνω βάζουμε το δεύτερο φύλλο σφολιατα. Ενώνουμε τα πλαϊνά κομμάτια του φύλλου με το επάνω φύλλο ώστε να ενωθούν και να μην επιτρέψουν στη γέμιση να ξεφύγει. Με ένα μαχαίρι τρυπάμε το επάνω φύλλο σε αρκετά σημεία. Λαδώνουμε το επάνω φύλλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς (στον αέρα) μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει αρκετά.
1πακετο φύλλο σφολιάτας,
700γρ. Κασερι τριμμένο ,
300γρ.εμενταλ τριμμένο ,
10 φετες ζαμπον σε τετραγωνάκια,
4αυγα,
1ποτηρι γάλα φρέσκο,
λίγο ελαιολαδο
Εκτελεση:
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα. Αναμιγνύουμε το ζαμπον,το τυρί και τα αυγα και το γάλα και το αφήνουμε στην άκρη. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε σε αυτό το ένα φύλλο σφολιατα ώστε να καλυφθεί ο πυθμένας και 1-2 πόντοι από τα πλαϊνά τοιχώματα. Απλώνουμε το μίγμα του τυριού ώστε να είναι ομοιόμορφο σε όλο το ταψί και από πάνω βάζουμε το δεύτερο φύλλο σφολιατα. Ενώνουμε τα πλαϊνά κομμάτια του φύλλου με το επάνω φύλλο ώστε να ενωθούν και να μην επιτρέψουν στη γέμιση να ξεφύγει. Με ένα μαχαίρι τρυπάμε το επάνω φύλλο σε αρκετά σημεία. Λαδώνουμε το επάνω φύλλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς (στον αέρα) μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει αρκετά.
Αν θέλεις να δεις κι άλλες συνταγές από την Χριστίνα Γεωργιοπούλου:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου