Γαριδομακαρονάδα
Υλικά:
250γρ μακαρονια
1/2 κιλο γαριδες
2 πολυχρωμες μια κοκκινη και μια πορτοκαλι
1 ποτηρι κρασιου ουζο
1 κονσερβα νταματακια κονκασε
2 κρεμμυδια χλωρα
2 κρεμμυδια ξερα
2 σκελιδες σκορδο
Μαιντανο
Ανηθο
Αλατι
Πιπερι
1 κγ ζαχαρη
Εκτελεση:
1/2 κιλο γαριδες
2 πολυχρωμες μια κοκκινη και μια πορτοκαλι
1 ποτηρι κρασιου ουζο
1 κονσερβα νταματακια κονκασε
2 κρεμμυδια χλωρα
2 κρεμμυδια ξερα
2 σκελιδες σκορδο
Μαιντανο
Ανηθο
Αλατι
Πιπερι
1 κγ ζαχαρη
Εκτελεση:
Αφου πλυνουμε καλα τις γαριδες και με ενα μαχαιρακι τους αφαιρεσουμε τα εντερα,αφαιρουμε το κελυφος τους και τα βαζουμε σε ενα τουλι ωστε να βρασουν με το νερο για τα μακαρονια για εξτρα γευση γαριδας.
Ψιλοκοβουμε τις πιπεριες ,τα χλωρα κρεμμυδια ,τα ξερα κρεμμυδια και το σκορδο και τα τσιγαριζουμε σε ελαιολαδο σε χαμηλη φωτια και σβηνουμε με ουζο.επειτα αφου εξατμιστει το αλκοολ ριχνουμε τα ντοματακια και ελαχιστο νερο και τα αφηνομε να βρασουν για 10 λεπτα,μετα προσθετουμε την ζαχαρη.υστερα το αλατι και το πιπερι.οταν βρασουν κι ενω η σαλτσα μας ειναι ελαφρα αραιη προσθετουμε τις γαριδες και αφηνουμε για 7 λεπτα και στο τελος ριχνουμε τον μαιντανο ψιλοκομμενο και τον ανηθο.
Αν θέλεις να δεις κι άλλες συνταγές από την Θεώνη:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου