Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Χοιρινή τηγανιά με σως γιαουρτιού (της Χριστίνας Γεωργιοπούλου)




Χοιρινή τηγανιά με σως γιαουρτιού
















Υλικά:
1 κιλό χοιρινή τηγανιά
2 πιπεριές κόκκινες
αλάτι, μαύρο πιπέρι
2 ποτήρια νερό
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
χυμό από 1/2 λεμόνι
για τη σάλτσα γιαουρτιού:
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 και 1/2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
ελάχιστο αλάτι,
λίγο πιπέρι

Εκτέλεση:
Αρχικά, ετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού! Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι. Σε ένα άλλο ποτήρι διαλύουμε το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα.
Προσθέτουμε το μείγμα από τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού μέσα στο γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη σάλτσα.
Βάζουμε τη σάλτσα στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε την τηγανιά μας!
Πλένουμε πολύ καλά την τηγανιά και την αφήνουμε να στραγγίσει σε ένα τρυπητό μπολ.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη στην τηγανιά και την σοτάρουμε.
Προσθέτουμε και τις κομμένες πιπεριές και κατόπιν σοτάρουμε για μερικά λεπτά μέχρι να ροδίσει και το κρέας αλλά και οι πιπεριές.
Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και βγάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού από το ψυγείο.
Προσθέτουμε τη σάλτσα στο φαγητό μας και ανακατεύουμε καλά ενώ το έχουμε πάρει από τη φωτιά.και γίνεται τέλεια σάλτσα!

Αν θέλεις να δεις κι άλλες συνταγές για τηγανιά:
ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

Αν θέλεις να δεις κι άλλες συνταγές από την Χριστίνα Γεωργιοπούλου:
ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου