Μουσακάς
ΥΛΙΚΑ:
5 μελιτζάνες
5 πατάτες
λάδι για τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ:
750 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1κ της Σ πελτέ
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
1 πρέζα κανέλα
1φλυντζανι ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ:
1λιτρο γάλα
6κ της Σ κορν Φλάουερ
3κ της Σ βουτηρο
1πρεζα μοσχοκάρυδο
2κροκους αυγά
100γρ γραβιέρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ:
σοτάρω στην κατσαρόλα το κύμα στο λάδι και μετά προσθέτω κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύω καλά ρίχνω τις ντομάτες και τον πελτέ τα μπαχαρικά όλα λίγο βραστό νερό και σιγοβράζω μέχρι να μείνει με την σάλτσα του
5 μελιτζάνες
5 πατάτες
λάδι για τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ:
750 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1κ της Σ πελτέ
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
1 πρέζα κανέλα
1φλυντζανι ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ:
1λιτρο γάλα
6κ της Σ κορν Φλάουερ
3κ της Σ βουτηρο
1πρεζα μοσχοκάρυδο
2κροκους αυγά
100γρ γραβιέρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ:
σοτάρω στην κατσαρόλα το κύμα στο λάδι και μετά προσθέτω κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύω καλά ρίχνω τις ντομάτες και τον πελτέ τα μπαχαρικά όλα λίγο βραστό νερό και σιγοβράζω μέχρι να μείνει με την σάλτσα του
Αν θέλεις να δεις κι άλλες συνταγές για μουσακά:
Αν θέλεις να δεις κι άλλες συνταγές από την Ελένη Κώστα:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου