Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Πολτός σκόρδου

Πολτός σκόρδου


















Υλικά:
3 σκόρδα
αλάτι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Αφαιρούμε από τα σκόρδα τα φλούδια που βγαίνουν εύκολα και κόβουμε την κορυφή αφήνοντάς τα έτσι:
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε νερό και ρίχνουμε τα σκόρδα να βράσουν για 10 λεπτά.

Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε σε μια πετσετούλα να κρυώσουν.

Τα καθαρίζουμε και τα βάζουμε μέσα στο μούλτι, προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο λάδι και αλέθουμε:
Τοποθετούμε σε αποστειρωμένο βαζάκι τον πολτό και τον χρησιμοποιούμε στα φαγητά μας, στις σάλτσες, στις σαλάτες και όπου φτάνει η φαντασία μας αντί του ωμού σκόρδου (κάθε κουταλιά του γλυκού αντιστοιχεί σε μια σκελίδα). Έχει ήπια μυρωδιά και δίνει την υπέροχη γεύση του σκόρδου.
Επίσης χρησιμοποιείται και απευθείας πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.
Διατηρείται για πάρα πολύ καιρό στο ψυγείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου