Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Τυροπιτάκια Ολικής Άλεσης (του Τάσου Γιάτση)




Υλικά:
Αλεύρι ολικής αλέσεως 500 γρ
Γιαούρτι 250 γρ
Αλάτι 1 κουταλιά .σούπας
Ελαιόλαδο 200 γρ
Νερό 1 ποτήρι χλιαρό
Φυτικό βούτυρο 250 γρ
Τυρί φέτα 200 γρ θρυμματισμένη
Ανθότυρο 300 γρ
Αυγά 2
Πιπέρι
Σουσάμι ΅

Εκτέλεση:
Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το βούτυρο και το γιαούρτι καλά.
Προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι και λίγο λίγο το νερό χλιαρό. Ζυμώνουμε απαλά.
Νερό βάζουμε τόσο όσο να γίνει μια ωραία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την φέτα με το ανθότυρο ,το πιπέρι και τα αυγά.
Χωρίζουμε την ζύμη σε μικρά μπαλάκια ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε να έχουν τα τυροπιτάκια μας.
Ανοίγουμε με πλάστη σε στρογγυλό σχήμα, βάζουμε λίγη γέμιση μέσα και κλείνουμε καλά και προσεχτικά σαν κεφτεδάκι.
 Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί κι αραδιάζουμε τα τυροπιτάκια μας.
Τα αλείφουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι
 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-35 λεπτά ανάλογα βέβαια και το μέγεθος που έχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου