Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Ιαπωνέζικο Cheesecake (με τρία υλικά)

Ιαπωνέζικο Cheesecake

















Υλικά:
3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
120γρ λευκή σοκολάτα
120γρ τυρί κρέμα Συνταγή για τυρί κρέμα ΕΔΩ

Εκτέλεση:
Λιώνουμε την σοκολάτα και την ανακατεύουμε με το τυρί κρέμα.
Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκο και ασπράδι.
Όταν κρυώσει το μείγμα με το τυρί-σοκολάτα ρίχνουμε και τους κρόκους και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μια σφιχτή μαρέγκα και τα ενσωματωνουμε σιγά σιγά με απαλές κινήσεις στο άλλο μείγμα.
Σε ένα μικρό στρογγυλό ταψί (υπολογίστε πως θα διπλασιαστεί σε ύψος) στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και κάτω και γύρω γύρω για να μην κολλήσει και να μπορέσουμε να το σηκώσουμε όταν ψηθεί από μέσα.
Σε ένα μεγαλύτερο ταψί τοποθετούμε μέσα του το μικρό ταψί και γεμίζουμε με νερό να καλύπτει την μισή εξωτερική επιφάνεια του μικρού ταψιού μέχρι εκεί που φτάνει το μείγμα. (Αν έχετε ταψί με αποσπώμενο πάτο, πριν το βυθίσετε στο νερό καλύψτε γύρω γύρω καλά γιατί θα μπει μέσα στο μείγμα νερό)
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 180 για 15'. Μετά κατεβάζουμε στους 170 για άλλα 15'. Σβήνουμε τον φούρνο χωρίς να τον ανοίξουμε και αφήνουμε άλλα 15'.
Μπορεί να σερβιριστεί αμέσως αλλά θα μυρίζει έντονα αυγό. Συστήνεται να μπει στο ψυγείο για μερικές ώρες να κρυώσει καλά και μετά πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου