Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Πέννες με Κιμά και Πουρέ (του Νίκου Δαμιανού)

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.Πέννες με Κιμά και Πουρέ 
























Υλικά και εκτέλεση:
Βράζουμε τις πένες για 15 λεπτά, και τις τοποθετουμε στην γάστρα. Κόβουμε ένα κομμάτι βούτυρο γάλακτος η Βιτάμ και τις ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο (μισό φλυτζάνι του τσαγιού) τσιγαρίζουμε κρεμμύδι, σκόρδο μανιτάρια Πόρτο μπελο ψιλοκομμένα , πάπρικα, πιπέρι,2 κολοκύθια τριμμένα στον τρίφτη, λίγο μαϊντανό, και μετά 5 λεπτά, βάζουμε τον κιμά (1κιλο αναμικτο έβαλα εγώ για 1 κιλό πένες). Μόλις βγάλει τα υγρά του το κρέας προσθέτω 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί, και το αφήνω να βράσει για 10 λεπτά,ανακατευοντας. Κατόπιν προσθέτω τοματαδα κονκασε, καθώς και φρέσκια ψιλοκομμένη τομάτα. Το απλώνουμε πάνω από τις πένες ομοιόμορφα. Βράζω 5 μεγάλες πατάτες, τις λιώνω, προσθέτω αλάτι, γάλα, και λίγο κύμινο. Απλώνω τον πουρέ από πάνω από τον κιμά ομοιόμορφα , τρίβω μπόλικο τυρί, ότι τυρι ρεγκατο, και βάζω την γάστρας στο φούρνο στον αέρα - γκριλ τους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει ο πουρές.. Αφήνω να κρυώσει λίγο και σερβίρω.


Αν θέλεις να δεις κι άλλες συνταγές από τον Νίκο Δαμιανό:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου