Ζεματιστή Τυρόπιτα
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι γοχ
βραστό νερό
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι και ρίχνουμε το βραστό νερό (όσο πάρει για να γίνει ζυμάρι) ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα για να μην καούμε.
Πλάθουμε το ζυμάρι μας με λάδι στα χέρια έτσι ώστε να αποκτήσουμε μια λαδερή ζύμη. Την απλώνουμε με τα χέρια μας στο ταψί έτσι ώστε να έχει πάχος 1 με 1,5 εκατοστό.
Ρίχνουμε τριμμένη φέτα και πλάθουμε ξανά.
Απλώνουμε τη ζύμη σε λαδωμένο ταψί και ρίχνουμε έξτρα τυρί από πάνω και λάδι.
ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο αντιστάσεις για περίπου 90' ανάλογα το πάχος της πίτας μέχρι να ροδίσει.
Η προσθήκη που έκανα με την τομάτα ήταν για πολύ λεπτό ζυμάρι έτσι ώστε να μην προλάβει να καεί. Μπορείτε να πειραματιστείτε με υλικά. Την επόμενη φορά θα βάλω και ελιές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου