Ραφαέλ
Υλικά:
1 ζαχαρούχο
1 φυτική σαντιγί (στη πράσινη συσκευασία)
3 κρέμες στιγμής με γεύση βανίλια (άνθος αραβοσίτου)
1 λίτρο γάλα
3 πακέτα πτι μπέρ
ινδοκάρυδο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπόλ χτυπάμε το ζαχαρούχο με τη φυτική σαντιγύ.
Σε άλλο χτυπάμε το γάλα με τις κρέμες.
Σπάμε τα πτιμπέρ σε κομμάτια.
Ενώνουμε τις κρέμες, τις χτυπάμε να ομογενοποιηθούν και ρίχνουμε τα σπασμένα πτιμπέρ.
Σε μεγάλο τάπερ (μακρόστενο) ρίχνουμε στον πάτο ινδοκάρυδο, βάζουμε το μείγμα και τελειώνουμε πάλι με ινδοκάρυδο.
Τέλος το βάζουμε για τρεις ώρες στην κατάψυξη και μετά μπορούμε να το βάλουμε απλά στο ψυγείο.
Σε άλλο χτυπάμε το γάλα με τις κρέμες.
Σπάμε τα πτιμπέρ σε κομμάτια.
Ενώνουμε τις κρέμες, τις χτυπάμε να ομογενοποιηθούν και ρίχνουμε τα σπασμένα πτιμπέρ.
Σε μεγάλο τάπερ (μακρόστενο) ρίχνουμε στον πάτο ινδοκάρυδο, βάζουμε το μείγμα και τελειώνουμε πάλι με ινδοκάρυδο.
Τέλος το βάζουμε για τρεις ώρες στην κατάψυξη και μετά μπορούμε να το βάλουμε απλά στο ψυγείο.
Το έχω κάνει τούρτα, το έχω κάνει τρουφάκια, το έχω σερβίρει σε ατομικά ποτήρια, το έχουμε φάει σαν παγωτό, κατευθείαν από την κατάψυξη.
Αν θέλεις να δεις κι άλλες συνταγές με ινδοκάρυδο:
Αν θέλεις να δεις κι άλλες συνταγές από την Μαρία Ν. Κίτσου:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου