Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Μιλφέιγ

Μιλφέιγ
















Υλικά:
Σφολιάτα έτοιμη
1 λίτρο γάλα
6 κρόκους αυγών
250γρ ζάχαρη
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
100γρ βούτυρο
100γρ κορν φλαουρ
2 βανιλίνες
200γρ κρέμα γάλακτος πλήρης

Εκτέλεση:
Για την κρέμα:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη αφήνοντας μισή κούπα γάλα στην άκρη.
Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, τη βανιλίνη, την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε και το κορν φλάουρ κοσκινισμένο και ανακατεύουμε πάλι. Στο κατσαρολάκι μας που βράζει ρίχνουμε λίγο λίγο το μίγμα του μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να το ρίξουμε όλο και να δέσει η κρέμα μας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Η μεμβράνη πρέπει να εφάπτεται στην κρέμα για να μην κάνει πέτσα.
Όταν κρυώσει φτιάχνουμε την σαντιγί.
Για την σαντιγί:
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει καλά. (Αν τη θέλουμε γλυκιά ρίχνουμε κατά το χτύπημα λίγη άχνη ζάχαρη, εγώ δεν έβαλα)

Σε ένα σκεύος βάζουμε μια στρώση σφολιάτα. ρίχνουμε τη μισή κρέμα. Από πάνω σφολιάτα. Την υπόλοιπη κρέμα. Την σαντιγί από πάνω και πάνω από την σαντιγί τρίβουμε σφολιάτα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. 

Οι στρώσεις δηλαδή έχουν ως εξής:
Σφολιάτα
μισή κρέμα
σφολιάτα
υπόλοιπη κρέμα
σαντιγί
θρυμματισμένη σφολιάτα
ζάχαρη άχνη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου