Σπανακόπιτα
ΥΛΙΚΑ:1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
1 κιλό σπανάκι πλυμένο καλά και κομματιασμένο
2 πράσα ψιλοκομμένα
4 κρεμμυδάκια χλωρά ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
μαϊντανό
άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι τραχανά
450 γρ φέτα θρυμματισμένη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σοτάρω τα κρεμμυδάκια πρώτα στο λάδι στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και τα πράσα μέχρι να μαραθούν σε μια λεκάνη τρίβω το σπανάκι μέχρι να μαραθεί τα βάζω σε μια λεκάνη μαζί με τα σοταρισμένα κρεμμύδια και πράσα προσθέτω το άνηθο και το μαϊντανό τον τραχανά την φέτα αλάτι πιπέρι και τα χτυπημένα αυγά βάζω και λίγο λάδι και ανακατεύω βουτυρώνω το ταψί της κουζίνας απλώνω τα μισά φύλλα αφού τα λαδώνω ένα ένα βάζω από πάνω το μείγμα συνεχίζω το ίδιο με τα υπόλοιπα ραντίζω από πάνω με ελαιόλαδο σταγόνες νερό χαράζω και στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα.
Σοτάρω τα κρεμμυδάκια πρώτα στο λάδι στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και τα πράσα μέχρι να μαραθούν σε μια λεκάνη τρίβω το σπανάκι μέχρι να μαραθεί τα βάζω σε μια λεκάνη μαζί με τα σοταρισμένα κρεμμύδια και πράσα προσθέτω το άνηθο και το μαϊντανό τον τραχανά την φέτα αλάτι πιπέρι και τα χτυπημένα αυγά βάζω και λίγο λάδι και ανακατεύω βουτυρώνω το ταψί της κουζίνας απλώνω τα μισά φύλλα αφού τα λαδώνω ένα ένα βάζω από πάνω το μείγμα συνεχίζω το ίδιο με τα υπόλοιπα ραντίζω από πάνω με ελαιόλαδο σταγόνες νερό χαράζω και στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα.
Για να δείτε κι άλλες συνταγές για σπανακόπιτα:
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Για να δείτε κι άλλες συνταγές από την Ελένη Κώστα:
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου