Φανουρόπιτα
Υλικά:
1 κούπα σπορέλαιο,
3 κούπες αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του),
1 κούπα ζάχαρη,
1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι,
1 κουταλάκι γλυκού σόδα,
1/2 κούπα καρύδι τριμμένο,
1/2 κούπα σταφίδα,
1/2 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο,
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα.
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το λάδι μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει όσο περισσότερο γίνεται η ζάχαρη. Σε αυτό το μείγμα ρίχνουμε το πορτοκάλι μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά.Σε ένα μπολ έχουμε βάλει το αλεύρι μαζί με το γαρύφαλλο , την κανέλα, το καρύδι και τη σταφίδα.Ανακατεύουμε με αναδευτήρα το μείγμα. Δεν χρειάζεται μίξερ.Έχουμε λαδώσει ελάχιστα το ταψί ( 28 νούμερο), γιατί ήδη το μείγμα μας έχει όσο λάδι χρειάζεται για να μην κολλήσει και απλώνουμε το μείγμα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα για 40-60 λεπτά.
Αν θέλεις να δεις κι άλλες συνταγές για φανουρόπιτα:
Αν θέλεις να δεις κι άλλες συνταγές από την Έφη Αντωνοπούλου:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου